Back Zoo Nature Fruitkuipjes Mix 24 stuks in pot

Back Zoo Nature Fruitkuipjes Mix 24 stuks in pot

Lees meer...
Aantal: 10

Fruitkuipjes Mix 24 stuks in 6 smaken voor vogels en papegaaien. Deze grote pot met Back Zoo Nature fruitkuipjes bevat de smaken: Aardbei, yoghurt, banaan, meloen, sinaasappel en honing. Deze Fruitkuipjes zijn een lekkernij voor iedere kromsnavel! Voorheen bekend onder de ZooFaria Fruitkuipjes, de naam is enkele jaren geleden veranderd naar Back Zoo Nature Fruit Cups. Deze pot bevat 24 fruit kuipjes, 6 smaken, in totaal 4 kuipjes van iedere smaak.

Fruit en dan met name suikers, zijn een zeer belangrijk onderdeel in de voeding voor vogels, met name kromsnavels. In de natuur eten vogels veel fruit, nectar, bloemen, etc. Hierin zitten veel natuurlijke suikers, maar dit hebben vogels ook echt nodig. Een vogel gebruikt in verhouding tot zijn lichaamsgewicht veel meer energie, deze moet immers kunnen vliegen. Wist je dat een vogel 2x zoveel fructose in zijn bloed heeft zitten in verhouding met een zoogdier van hetzelfde formaat?

Indien je geen vers fruit voor handen hebt, kan je Back Zoo Nature fruitkuipjes geven als alternatief. In de fruitkuipjes zitten in verhouding bijna net zoveel suikers als in vers fruit. Vers fruit is natuurlijk gezonder, maar fruitkuipjes zijn wel weer gezonder dan gedroogd fruit, want in veel soorten gedroogd fruit zit vaak weer iets te veel suiker, in sommige gevallen zelfs meer dan 50%! Fructose, oftewel suiker, is dus belangrijk voor vogels, maar geef ook weer niet te veel. Het is afhankelijk van de activiteit en grote van jou vogel, daarnaast kan je makkelijk voelen aan de borst of een vogel goed op gewicht is.

Wist je dat er géén verschil is tussen suiker in vers fruit, dan in suiker van andere producten? Lees ook eens dit artikel van het Diabetesfond: www.diabetesfonds.nl/minder-suiker/veelgestelde-vragen/is-suiker-in-fruit-ongezond Natuurlijk moet je een vogel niet vergelijken met een mens! Een mens is een zoogdier en een vogel niet, oftewel een vogel heeft in verhouding minimaal 2x zoveel suikers nodig als de mens.

Fruitkuipjes zijn ook populair onder vogelartsen en vogelopvang centra, fruitkuipjes worden ook gegeven aan herstellende vogels. Heeft jou vogel al eens Back Zoo Nature Fruitkuipjes geprobeerd? Verkrijgbaar in 6 verschillende smaken, er is vast wel een smaak die jou kanarie, parkiet of papegaai erg lekker zal vinden!


Voedingsadvies Fruitkuipjes: 1 tot maximaal 3 fruitkuipjes per week, afhankelijk van de grote van de vogel.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »